12 Ocak 2018 Cuma

Blogger Meta Tag Kullanarak SEO Uyumu Yakalamak 2018

  Hiç yorum yok

BLOGGER TAKTİKLERİ 1

META TAG VE SEO

seyyarbilgiler seo,SEO

Herkese merhaba arkadaşlar ! Şimdiki yazımızda biraz teknik bilgi vermek istiyoruz . Blogu ilk açtığımız zamanlarda tıklanma sayısı çok düşüktü ancak şimdi her şey daha iyiye gidiyor . Blogunuzun daha fazla hit almasını istiyorsanız SEO ayarlarını yapmanız gerekmektedir . Bugün Seo ayarları kategorisi içinden meta tag ayarını nasıl yapmanız gerektiğini anlatacağız . Hemen bir başlık atıp blogunuzu nasıl daha seo uyumlu hale getireceğinizden bahsedelim .

META TAG VE SEO

Meta tag ayarları yaparak blogunuzun Google tarafından indexlenmesini sağlayabilirsiniz . Indexlenmek de içeriklerinizin Google Arama Motorunda çıkmasını sağlamaktır . Kısacası blogunuzun içeriklerinin arama motorunda görünmesini sağlayacaksınız . Aşağıdaki kodları Blogger adresinden tema bölümüne girip Html'yi düzenle seçeneğini seçtikten sonra kodlar arasındaki belirli bölgelere yerleştireceksiniz . 

İLK ADIM

Html'yi düzenle seçeneğini seçip CTRL + F yapın . Sağ üstte arama kutucuğu belirecektir . Bu arama kutucuğuna <title><data:blog.pageTitle/></title>  kodunu aratın ve bulun . Ardından bu kodu  silip yerine aşağıdaki kodu ekleyin .
<b:if cond=’data:blog.pageType == “index”‘>

<title><data:blog.title/></title>

<b:else/>

<title><data:blog.pageName/> – <data:blog.title/></title>

</b:if>
Bu kod sizin içeriklerinizin daha ön plana çıkmasını sağlayacak kodlardan biridir .

İKİNCİ ADIM

Sağ üstte CTRL + F kombinasyonuyla açtığımız arama kutucuğuna <head> ….. </head> kodunu yazıp aratın . Kodu bulduktan sonra altına aşağıdaki kodları ekleyin .
<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>

<META CONTENT='Blogu tanımlayacak bilgi' NAME='Description'/>

</b:if>

<META CONTENT='Anahtar kelimeler ' NAME='Keywords'/>

<META CONTENT='Yazar ismi' NAME='Author'/>
<META CONTENT='All' NAME='Robots'/>
Ancak bu kodu ekledikten sonra kod üzerinde doldurmanız gereken bölümler var .Şimdi bu bölümlerde neler yapacağınızı anlatalım . Ancak bu boşlukları doldururken Türkçe karakter kullanmayın .


1.Description kelimesini silip kendi blogunuzun tanıtım metnini yazın.
     Örneğin : Bu blog teknoloji ile ilgili bir blogdur .
2.Keywords kelimesini silip blogunuzu anlatan anahtar kelimeler yazın .
    Örneğin : sanat,bilim,teknoloji vb.
3.Author kelimesini silip Google hesabınızda kullandığınız ismi yazın .
    Örneğin : Ad Soyad


BLOG TAKTİKLERİ SERİSİ'NİN İLK BÖLÜMÜNDE SİTENİZE İZLEYİCİ ÇEKMEK İÇİN GOOGLE'A INDEXLEME YAPMANIZ GEREKTİĞİNİ VE NASIL YAPABİLECEĞİNİZİ ANLATTIK . İKİNCİ BÖLÜMDE İSE FARKLI İZLEYİCİ ÇEKME TAKTİKLERİ PAYLAŞACAĞIZ . 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder